Våren är i antågande och vissa delar av landet kanske redan har metrologisk vår. Det gäller att förbereda inför den kommande cykelträning. Se till att under vinterhalvåret förvara er cykel på ett bra sätt och så här inför att ni på allvar ska börja ge er ut och cykla så kolla upp så att allt är ok med er cykel.

Se över din cykel

En stillastående cykel behöver ses över innan man kan ge sig ut i trafiken. Kanske ni behöver införskaffa nytt då det kommer till däck och slangar på er cykel. Kolla upp vilken kvalité som era däck har och beställ hem nya om så är fallet. I bästa fall så är det bara att pumpa däcken. Kolla upp så du får rätt mängd tryck i däcken så de varken för för lite eller för mycket. Det får inte bli för stumt då du fullt på med luft utan gärna svikta en aning. En del däck har märkt upp med ett rekommenderat lufttryck då kan du om du har en mätare se till att det blir rätt mängd.

Åtgärda det som behövs

Kontrollera även att bromsar fungerar, skulle de vara allt för nedslitna så se till att beställa hem dessa för att byta ut mot nya fräscha. Även belysning är viktigt om du cyklar efter mörkrets ingång. Det finns regler och krav på vad som bör finnas för typ av belysning på en cykel. Kolla upp detta så du kan säkerställa att du utrustat din cykel på rätt sätt. Förutom att din cykel ska fungera så gäller det att all annan utrustning är som den ska. Kanske det är dags att köpa en ny cykelhjälm då den hängt med en massa år.