Av våra fem sinnen så är luktsinnet stark kopplat till minnet. Helt plötsligt kan vi förflyttas i både tid och rum bara av att vi får en bekant doft i näsan. Även om varje människa har en egen unik doft så vill de flesta av oss gärna förstärka vårt doft-id med parfymer, krämer och andra produkter som får oss att dofta gott så det är viktigt att hitta vilken som passar dig.

Att dofta gott får oss att må bra

Dofter skapar inte bara minnen utan de påverkar våra sinnen på flera sätt och inte minst i relationer till andra. Det är faktiskt bevisat att dofter påverkar hur vi väljer partner men det påverkar även hur vi mår.

Hitta din favorit

Hur vi väljer dofter kan faktiskt spegla lite hur vi är som personer och vilket liv vi lever. Träningsfantasten kanske väljer lite friskare och sportigare toner medan romantikern väljer lite tyngre och blommigare. Vissa har en favoritdoft som de använder hela tiden i både krämer, duschgel och parfymer och en del varierar sig efter årstid eller veckodag, det finns inga rätt eller fel utan det viktiga är att du mår bra och att du kan hitta vilken som passar dig.