Träning är bra för kroppen på många sätt och vis. Det är också något vi kan göra hemma så väl som utomhus eller på gymmet. Allt man behöver är tips på övningar och kanske ett och annat redskap.

En del övningar kommer så klart vara lättare än andra att göra hemma. Vill man kunna cykla eller springa måste man ju skaffa sig en träningscykel eller ett löpband. Medan det finns ganska billiga modeller som bara kostar strax över tusenlappen kanske de inte är det bästa alternativet. Om det handlar om att kunna träna konditionsträning hemma kan det nog vara bättre att satsa på något som aerobics som kräver betydligt mindre av plånboken.

Tittar man på utrustning som dock är perfekt för hemmet är det saker som hantlar, skivstänger, kettlebells, gummiband, pilatesbollar, foam rollers och maghjul som man först och främst bör titta på. Dessa kan användas i många olika övningar och ingen av dem är speciellt dyr heller. På butiker som Gymkompaniet kan man hitta alla dessa och mer.

Kroppen är i sig också ett väldigt bra träningsredskap. Det finns otaliga övningar där kroppen kan användas som motvikt. Armhävningar och situps är två av de mest klassiska exemplen av detta, men det finns många fler man kan prova på beroende på vilka muskler man vill träna upp.

Innan man börjar ge sig på en mängd olika övningar är det bäst att kolla upp en instruktionsvideo eller en annan tydlig förklaring på hur de ska utföras. Har man inte rätt teknik finns alltid risken att man inte får full effekt av övningen. Och i vissa fall kan man öka risken för skador när man inte tränar på rätt sätt. På sajter som Aktiv Träning kan man hitta mängder med övningar och förklaring på hur man gör dessa korrekt.