Vi är högsta chefen över våra egna liv och ingen annan bestämmer över hur vi ska leva. Det gäller att skapa dina egna förutsättningar för ett hälsosamt liv. Det går inte att sticka under stolen att träning och hälsa hör ihop på något sätt. Att förbättra vår hälsa genom träning kan flera vittna om.

Är du rökare så är det bara du själv som kan bestämma om du ska sluta eller inte. Andra kan tycka saker och ting, men du som person måste besluta om du ska fortsätta eller sluta. De flesta vet att det är en fördel att sluta. Om du känner att det är svårt att sluta så ta en titt hos eSmokes och gör ett försök med e-cigarretter ett tag. Det kanske kan hjälpa dig på vägen till ett rökfritt liv.

Det finns massor med olika hjälpmedel att ta oss framåt. Internet är som de flesta vet en källa till många bra tips och tidningen MåBra är inte sämre än någon annan och ger oss 10 bra tips till ett hälsosammare liv. Prata med din familj och närmaste vänner för att få än mer tips och idéer på hur du kan gå tillväga för ett mer hälsosamt liv.

Då det är bara vi själva som kan skapa förutsättningar till ett hälsosamt liv. Genom våra beslut i livet så gäller det att vi går in hundra procent när vi ska göra en förändring. Berätta gärna för din omgivning att du exempelvis ska sluta röka, då kan du få peppning och hejarop från dina vänner och bekanta på vägen.