Vi lever i en värld där det händer mycket och det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Börjar det vara dags att stressa mindre och tänka på hur vi mår i stället. Om vi börjar bli tankspridda och kanske glömmer olika saker så kan detta vara ett tecken på för mycket stress.

Det gäller att försöka prioritera så man gör bara det som man vill göra och det man tycker om. Om man inte tycker att städa är det roligaste som finns så anlita städhjälp för att ta bort den bördan från dina axlar. Försök att hitta sätt som gör att du kan säga nej till saker som andra vill att du ska göra. Att hela tiden vara andra till lags är kanske inte det du behöver.

Se till att storhandla och gör en veckomatsedel. Då behöver du inte fundera på vilken middag det ska vara varje dag utan du har din lista och de råvaror hemma som behövs för att ordna den maten. Det går också på söndag laga storkok som kan klara av hela veckans luncher. Laga till maten, låt den kallna och in i frysen. Bara att plocka fram och värma på för lunch.