Att ha rena händer är inte bara viktigt så som världen ser ut just nu. Det är alltid viktigt för att slippa förkylningar och andra sjukdomar som lätt kommer från att du inte är så renlig som möjligt. I denna artikeln kommer du få lite tips på hur du kommer ihåg att hålla på renligheten.

Tvätta händerna ofta

Det sägs nästan varje dag – tvätta händerna så ofta du kan, när du varit ute, på toa eller om du bara har tagit i något som kändes smutsigt. Det är ett väldigt bra tips. Tvätta händerna med tvål och vatten och du kommer slippa mängder med mindre förkylningar eller ännu värre feber. Finns det inte tillgång till tvål där du är kan du även använda handsprit. Du kan läsa mer online om du vill veta fördelarna med handsprit.

Bygga en rutin

För att komma ihåg att alltid tvätta dig är det bra om du bygger upp en rutin. Det kommer göra själva tvättandet som en automatisk respons när du varit ute eller på toa. Rutiner kan vara svåra att bygga upp men om du håller dig till dem blir det snabbt till en vana som du inte blir av med lika lätt.