För några år sedan så växte sig trenden med mountainbike snabbt och det blev en mycket populärt sport på många olika sätt och vis. Även idag så är det många som engagerar sig i träning på detta sätt och det kanske är dags även för dig att börja med mountainbike.

Om du gillar när det går fort och kanske främst utför så kanske mountainbike vara den träningsform som skulle passa dig. Det ger dig en effektiv träning även om det bara är en kortare sväng som du ger dig ut i skog och mark. Välj en mountainbike som passar dig. Idag så finns det betydligt mer att välja bland mot för bara några år sedan. Utvecklingen av cyklar har verkligen tagit fart. Cross Country är fortfarande den modell som det finns flest av. Men du hittar även modeller som enduro, trail och som fatbike med rejäla däck.

Om du inte cyklat så mycket mountainbike förut så är det en fördel att du bli vän med din cykel. Det är inte alls som att cykla med en landsvägscykel utan det gäller att man hittar sin position på cykeln. Balansen är också något som är viktigt för att hålla dig upprätt på din cykel. du ska kunna hantera din cykel lika väl i sakta fart som i hög fart och med en massa olika hinder. Du kanske inte ger dig utför de brantaste backarna det första du gör. Lär dig hur du fungerar tillsammans med dig cykel och öva upp din förmåga att cykla i oländig terräng.

Lycka till med din mountainbike och din cykelträning.